African Head Charge(UK)

African Head Charge, mede opgericht door de legendarische underground producer Adrian Sherwood, is een wereldwijd geprezen, baanbrekend dub-reggae ensemble onder leiding van de oorspronkelijke medeoprichter, meesterpercussionist en koninklijke rastaman Bonjo Iyabhinghi Noah.

Pulserend met tribale drumbeats en gezangen uit de ziel van Afrika versmelt African Head Charge oerritmes met zware psychedelische dub, rootsreggae en 21e-eeuwse elektronica. Het in Londen gevestigde collectief werd in 1981 opgericht als een studioproject en heeft inmiddels een cultstatus bereikt. Ze hebben 13 albums gemaakt en sierden podia over de hele wereld, van Australië en Nieuw-Zeeland tot het Glastonbury muziekfestival.

Hun epische liveshow bestaat uit een line-up van wereldsterren die djembes, gitaren, drums, toetsen en zang samensmelten met zware elektronische sampling. Het collectief gebruikt deze mix van live en elektronica om een bedwelmende soundscape te genereren van reggae-geïnfecteerd drumwerk, viscerale zang en bodemloze, dreunende baslijnen die echt tot in het hart van je wezen reiken.

Met een dieper, donkerder en zwaarder live-geluid dan ooit tevoren, is African Head Charge opnieuw klaar om hun wereldwijde schare fans in vervoering te brengen en een nieuwe generatie fans over de hele wereld te bereiken.

"Een van de meest baanbrekende dub-acts in de geschiedenis" - Bandcamp

    Videos