Alex Verdi(BE)

Muziek op wieltjes, speelgeestige pretfanfare, stoutmondige durfpop: Leander van het Groenewoud -zoon van- zingt er op los in zijn nieuwe alter ego Alex Verdi. Op de frivole tunes van zijn eerste worp ‘De Befkapoen’ bezingt de scheefgebekte zanger de liefde voor het vrouwelijk orgasme.

Befmuziek moet niet altijd serieus zijn, Lil’ Kim heeft dan ook geen patent op ‘voorpoepvrijen’. Beffen -zo wil de zanger- gaat over de kunst van het geven. Ja, zelfs wereldvrede rolt over hun tongen. Een beetje luchtigheid in het befdebat doet ook deugd. Platte taal, zonder te stranden in de figuurlijke neerbuigendheid, zorgt immers voor ruimte en relativering in deze preutse tijden. Met ‘De Befkapoen’ blaast Alex Verdi de plezierige muziek nieuw leven in en reanimeert daarmee oude vandalen als Jean Blaute, Raymond van het Groenewoud, Kamagurka, De Dolfijntjes, etc…

Te slim voor Carnaval, te grof voor Radio 2? Niets van, deze ear-jerker is een uniek orgasme voor ieders oor. Leve de zomer!

‘De Befkapoen’ werd geschreven door Leander van het Groenewoud. Opgenomen en gemixt door Frederik Seghers bij Studio Boma. Gemastered door Pieter de Wagter bij Equus. Artwork door Andreas Vandenbussche.