Andrew Hung(UK)

Met Fuck Buttons (samen met Benjamin John Power) verdiende Andrew Hung zijn sporen al moeiteloos. Het duo tourde de wereld rond, bracht drie albums uit, mocht z'n ding doen op de openingsceremonie van de Londense Olympische spelen in 2012 en headlinede onder meer de Park Stage op Glastonbury. 

Hung maakte al een muzikale uitstap als "Dawn Hunger" (een anagram van Andrew Hung), waarbij hij volop inzette op vrouwelijke vocals. Hij was vastbesloten om te breken met eerder werk, en schreef daarom meer dan 400 (!) tracks bij elkaar. Uiteindelijk uitgepuurd in twee albums, maar Hung bracht ze nooit uit. Hoewel niemand ze dus hoorde, zijn ze voor hem van onschatbare waarde voor z'n creatieve zelfontplooiing.

Daarna werkte hij nog samen met Beth Orton, waarna hij de ep's Rave Cave 1 en Rave Cave 2 uitbracht. 

Hung trok verder de aandacht van filmregisseur Jim Hosking, die hem vroeg om de soundtrack van "The Greasy Strangler" te schrijven. De film kreeg unaniem lovende kritieken, en won meerdere prijzen. 

Al die persoonlijke en creatieve uitdagingen gaven Andrew Hung de juiste energie om zijn debuutplaat bijeen te schrijven. Voor Realisationship deed hij alles zelf: componeren, inspelen, producen - zelfs zingen hoorde erbij. Voor Hung bleek dat het lastigste deel: "I had no idea I was going to be singing on this record; it just happened! It was inevitable with regards to what I'd been doing, but yeah I had no idea. Gaining the confidence to sing was the hardest part".