Angèle(BE)

Met ondertussen meer dan 500.000 volgers ontpopte de 21-jarige Angèle Van Laeken haar eerst tot een Instagram-vlogger. Als zus van Roméo Elvis, die niet meer valt weg te slaan uit het Brusselse hiphopmilieu, bleek het onvermijdelijk dat ook zij zich ooit eens tot de muziek zou bekeren. 

Na haar support voor Roméo Elvis & Le Motel in de Botanique in maart 2017, wist ze in november van datzelfde jaar haar eerste solo-show te verzegelen. Daarvoor ging ze al op tour door Frankrijk met de poppy hiphoppers van Ibeyi, en was ze het voorprogramma van de uitverkochte show van de Brusselse rapper Damso in de Olympia te Parijs (Focus Knack). Dat haar eigen optreden in de Rotonde van de Botanique in een mum van tijd uitverkocht raakte, stond dan ook in de sterren geschreven. Als kers op de taart tekende ze onlangs bij niemand minder dan Universal Belgium!

Studio Brussel pikte haar op, en kroonde haar allereerste single 'La Loi de Murphy' als Hot Shot. Dansende Beren lijstte die ook op in 'De 25 beste singles van 2017'. Inter France beschreef haar als "une des artistes à ne pas ignorer en 2018". Tweede single 'Je Veux Tes Yeux' overtuigt eveneens volgens De Morgen: "koddige elektropop met een stop-startdynamiek waarin ze, alweer, kersenstengeltjes in haar stem legde zoals Natacha Atlas dat ooit deed". Op 5 oktober heeft ze haar debuutplaat 'Brol' gelost, 12 nummers waaronder een samenwerking van broer Romeo Elvis. Eén ding is zeker: Angèle maakt een essentieel deel uit van de scene bruxelloise die in snel tempo Vlaanderen en verder zal overnemen! 

Videos