Azertyklavierwerke(BE)

Azertyklavierwerke is het alter ego van Alan Van Rompuy, in 2018 begonnen als een afstudeer- project aan het conservatorium van Antwerpen, waar hij jazzpiano studeerde. Datzelfde jaar werkte hij aan nieuwe muziek tijdens een residentie in muziekcentrum Volta in Anderlecht.

2019 is het jaar van debuut-album ‘Vruchteloos Gehamer’, in eigen beheer uitgebracht op digitale platformen. Hierin komt Alans klassieke en jazz-achtergrond tot zijn recht in de vorm van verfijnd gearrangeerde, sferische composities. Anderzijds speelt elektronische percussie soms zo’n grote rol dat harmonie en melodie volledig verdwijnen. Vruchteloos Gehamer wordt opgepikt door Sound Track via curator Roman Hiele en kent bescheiden persaandacht.

In oktober 2020 komt een tweede album ‘Echo Park’ uit, in eigen beheer en enkel digitaal, met singles One night en Leminate you. Het album spreekt met zijn experimentele maar dansbare stijl een breder publiek aan, de sfeer doorheen het album is opzwepend en donker. Echo Park werd positief onthaald door o.a. Lefto met airplay op Kiosk Radio en Rinse (FR), alsook bij Wonderland op Radio 1, Studio Brussel en Bruzz. De nummers werden gemaakt o.a. met zelf gecreëerde sample-based instrumenten, een Korg Monologue en de sterk gemanipuleerde drums van Olivier Penu. Ook theater- makers Dounia Mahammed en Leonore Spee werkten mee aan verschillende tracks, respectievelijk als schrijfster en performer.

In maart 2021 brengt hij de single Durum uit. Durum is een aanstekelijk nummer dat gaat over het gevoel van onvolledigheid; geschreven, opgenomen, geproducet en gemixt door Azertyklavierwerke samen met Vieze Meisje in zijn studio in de zomer van 2020 en gemasterd door Jimmy Van Rietvelde bij Tiny Voices. De single krijgt airplay op o.a. Bruzz, Kiosk Radio bij Lefto’s ‘Think Outside The Kiosk’, Radio Panik en enkele fijne reviews bij o.a. Knack Focus en Bruzz magazine.

Alan is verder als muzikant ook actief bij andere projecten als Bandler Ching, Kel Assouf, Teletext, Vieze Meisje e.a.

Videos