Bandler Ching(BE)

Bandler Ching, afkomstig uit Brussel, is de band rond componist en saxofonist Ambroos De Schepper (Kosmo Sound, Azmari en Mos Ensemble). Een feilloze mix van hedendaagse jazz, elektronica, trap, hip hop en global beats, gebaseerd op de vrijheid van expressie en improvisatie en uitgevoerd met een verbluffende overtuiging. Met de hulp van Alan Van Rompuy (Azertyklavierwerke), Federico Pecoraro (ECHT!) en Olivier Penu (Kel Assouf) zorgt de samensmelting van deze vier eigenzinnige artiesten voor vuurwerk. 

Op 27 januari 2023 verschijnt debuutalbum Coaxial uit via het door groove geobsedeerde Sdban Ultra label.  Van de vrijgevochten schoonheid van 'You Call It' en pulserende, losse beats van 'Awpril' tot het lumineuze 'Dag na Naamdag' geïnspireerd door warme winterherinneringen en wilde zomerdromen, De Schepper geeft de sax een nieuwe plaats in zijn muzikale sfeer. De albumtitel verwijst naar de verschillende muzikale invloeden van de bandleden die samenkomen rond één artistiek centrum. Dat centrum is Coaxial - een uitgesproken geluid met een duidelijke identiteit, maar toch veelzijdig en moeilijk te categoriseren.

Elders, in het baszware 'RoodGroen' is Vieze Meisje (vertolkster Maya Mertens) te horen, terwijl de sonorische chaos van 'Smooch' grenzeloos muteert - ondeugend, dynamisch en onvoorspelbaar tegelijk. Rave Fever' is een rijke cataclysme van geluid en ritme, terwijl het intrigerende 'You Have Got Me' en album closer 'Kitsune' de magnetische klanken van Bandler Ching laten horen.

Het grafisch werk voor het album is van Raimund Wong (werkte met Alabaster Deplume, The Comet Is Coming, Ronnie Scott's Jazzclub London,...) met beelden van Chloé Savard aka Tardibabe, die op sociale media veel lof oogst met haar beelden van micro-organismen.