Basset(CA)

Het indie-folk duo Basset uit Toronto zit vol tijdloosheid. Akoestische songwriters Sam Clark en Yasmine Shelton nemen je mee door de straten van de stad in de uren voordat de wereld is ontwaakt, of naar een huis met golfplaten ten noorden van de boomgrens. 

Basset brengt een diepe liefde voor de natuurlijke wereld op hun prachtig meditatieve en veelgeprezen debuutalbum In The Clay (september 2022). De tien liedjes op In The Clay, geproduceerd door Joshua Van Tassel (Sarah Slean, David Myles), verkennen verschillende thema's van het leven in verandering, Shelton en Clarks reizen door Noord-Ontario, de Canadese en Amerikaanse prairies, hun leven in Toronto en de vele personages die hun pad hebben gekruist. Met vergelijkingen met The Milk Carton Kids, Hozier en Bon Iver schittert hun inventiviteit op fiddle en met ingewikkelde harmonieën, waarbij de stemmen van Shelton en Clark zich om elkaar heen wikkelen als tweelingvlammen in een warm vuur. 

In 2022 trad Basset op tijdens het Winnipeg Folk Festival, NXNE, Folk Music Ontario, NERFA, Folk Alliance, en verzorgde het voorprogramma van de muzikanten Ahi en de Strumbellas, naast een 15-date Canadese Oostkust tour.  In 2021 traden ze op tijdens het virtuele Campfire Festival van Club Passim in Boston en tijdens de Honey Jam showcase voor ontwikkelende artiesten (Nelly Furtado, Jully Black, Haviah Mighty) in Toronto.

 "Vocal harmonies and acoustic melodies that would soothe any weary traveler... It was pure joy" —Sonja Nelson, No Depression 

Videos