Bed Rugs(BE)

De derde plaat is altijd de moeilijkste. Wat volgt na de verrassing van het debuut, en de bevestiging van  de opvolger? Bed Rugs kiest met Hard Fun Grand Design voor de meest ambitieuze weg: afslanken naar een drietal, en de muzikale verbeelding de vrije loop laten zonder het verleden uit het oog te verliezen. En plots was daar dan een collectie home recordings om niet één, maar twéé platen mee te vullen. Waanzin? Geen probleem, dan haal je gewoon een paar kleppers aan boord die al die geïnspireerde zottigheid tot een strak geheel kunnen brouwen. 

En dus trok het trio in het voorjaar van 2017 richting Georgia, alwaar ze de studio indoken met Derek Almstead en Will Cullen Hart. Twee veteranen uit het roemruchte Elephant 6 collectief, met gesjeesd briljante 90’s bands als Olivia Tremor Control en Neutral Milk Hotel, zou dat volstaan om van de derde Bed Rugs een psychedelisch tapijt te weven that really ties the room together?

Brouw een stevig kopje thee van uw favoriete substantie, zet u neer voor een mentale trip van jewelste, en meer dan twee dozijn songs later is het antwoord is u klaar als een klontje. Hard Fun Grand Design is zonder twijfel de versie 3.0 deluxe van Bed Rugs, één lang gerekte “ja!” op de vraag of het ietsje meer mag zijn. Broeierige grooves wisselen af met duizelingwekkende soundscapes, vaak gewoon binnen één nummer. Dikke smeren en lagen geluid duikelen lustig over elkaar, zonder ooit de song uit het oog te verliezen.

De plaat komt uit op 25 mei bij Waste My Records. In afwachting daarvan wordt regelmatig een nummer gelost via Youtube.

Videos