Benji B(UK)

Benji B mag je gerust de Britse Lefto noemen. Hij begon zijn carrière als producer bij Gilles Peterson's wekelijkse Worldwide show op BBC Radio 1. Hij deed de montage van de tracks en producete ook de vele documentaires die de show kenmerken. 

Vandaag heeft Benji zijn eigen radioprogramma dat uitgebreid toelichting geeft bij de muziek die zijn mentor draaide (hiphop, broken beats & dubstep), met een urban touch. Als DJ is hij zo mogelijk nog eclectischer dan Peterson. In 60 minuten manoeuvreert hij van Notorious BIG via Zomby & Actress (dubstep) naar Omar S (Detroit-techno). Mensen als Carl Craig, Odd Future, James Blake, Jamie XX en J Rocc komen bij hem maar al te graag over de vloer. Hij was music consultant en producer voor YEEZUS van Kanye West en maakte een officiële remix voor Uptown Funk van Mark Ronson.

Hij organiseert de Londense Deviation party's, waarbij een unieke mix van opkomend en gevestigd talent aan bod komt: van Flying Lotus, Hudson Mohawke, Joy Orbison, Floating Points, Skream, Moodymann, Dam-Funk, Theo Parrish, Omar-S en Zomby tot Sampha, Arca, Travis Scott, Kelela, James Blake, Bok Bok, Jamie XX en Lil Silva.

Videos