Bert Dockx(BE)

Eén van de meest bedrijvige en beste muzikanten van ’t land: Bert Dockx, die u al kent als onderdeel van het instrumentale trio Dans Dans, als frontman van het ijzersterke combo Flying Horseman en Ottla.

Na het succesvolle 'Transit' volgde 'Safe' het tweede album dat Bert Dockx (Dans Dans, Flying Horseman, Ottla, Strand) onder zijn eigen naam uitbrengt. Deze verzameling songs en instrumentals laveert tussen dreiging en droom, tussen stilte en storm.  In tegenstelling tot 'Transit' bestaat 'Safe' voornamelijk uit origineel werk en slechts twee covers (één van The Velvet Underground, één van Ornette Coleman).

We horen folk, psychedelica, ambient, introverte gitaarrock, schaduwrijke jazz. Veelkleurige panorama's staan in contrast met sombere introspectie. Oplettende luisteraars ontdekken een verhaal over een complexe, pijnlijke, gepassioneerde liefde.Met zijn nieuwe soloalbum, voegt de onvermoeibare Bert Dockx een fascinerend nieuw facet toe aan zijn steeds verder uitdeinende, hoogstpersoonlijke muzikale universum. 

Over Safe schreef Indiestyle "Een van de sterkste wapenfeiten van het album is de variatie. Zowel in stijl, als in tijdsduur van nummers."  - ★★★★  

Als ‘Safe’ (Dockx' vorige solo album) het geluid was van de diepe donkere nacht, dan is ‘Ghosts’ het geluid van de glinsterende schemering; van een zoektocht naar liefde en connectie in een weliswaar gebroken, maar nog steeds wonderlijke wereld. 

Voor dit album doet Bert Dockx beroep op een opwindende nieuwe band met daarin Lousje & Martha Maieu beide ook in Flying Horseman, Louis Evrard (zie ook Dockx’ project Ottla) en Max Dobbertin. Het resultaat bevindt zich op de kruising tussen de naakte emotionaliteit van zijn vorige solowerk, de kaleidoskopische artrock van Flying Horseman en de broeierige instrumentale klanken van Dans Dans

Nooit klonk de stem van Dockx dieper en krachtiger, en nooit klonk zijn gitaarspel lyrischer en meeslepender. De creatieve en immersieve mix van Philip Weinrobe (Adrainne Lenker, Ceramic Dog, Deerhoof, Alanis Morissette) vormt het perfecte kader voor een muzikale reis zonder weerga; van diep vanbinnen naar eindeloos ver weg, en weer terug.

  •  “Het jaar is nog vroeg, maar hier deed een machtig goede groep een gooi naar de titel van beste concert van het jaar.” Da Music 
  • “Meeslepend en om te janken zo mooi" Oor (NL)
  •  “Un nouvel album intense et passionné” Focus Vif


Videos