Black Flower(BE)

Black Flower  zet ongeschreven regels naar zijn hand en maakt een hoogst originele, hypnotiserende mix van Ethiojazz, afrobeat, oriental en dub. Alsof John Zorn de schoenen van Fela Kuti aandoet, en danst op de muziek van Mulatu Astatke.

Na fantastische albums Abyssinia Afterlife (2014) en Artifacts (2017) kwam in april 2019 Future Flora uit. Waar de eerste twee albums over psychedelische, mythologische figuren gingen, focust Future Flora op het belang van planten voor de toekomst. Naast hun intussen bekende mix an jazz, Arikaanse grooves en psychedelische dub is er deze keer ook plaats voor invloeden uit Roemenië en Réunion. 

Een nieuw bandmember betekend ook een uitbreiding van hun klank; nieuwe synth- en organ sounds, verschillende soorten fluiten, live modular effecten op de drum,... Het komt allemaal samen tot een interessante exploratie naar de identiteit van de band. 

Op hun nieuwe album Magma werkten ze samen met onder andere Meskeren Mees en producer Frederik Segers (Sioen, Kartasan,...). Op 29 oktober lichtten ze met de single O Fogo al een tipje van de sluier.

Black Flower eke out an unfathomable groove that says everything about their riveting playfulness and throttling sense of adventure. MOJO (****)

Bandleden:

Nathan Daems — sax / fluit / componist (Ragini Trio, Dijf Sanders, Echoes of Zoo)
Simon Seghers — drums (MDC III, De Beren Gieren, Stadt)
Jon Birdsong — hoorn (dEUS, Beck, Calexico)
Wouter Haest — keys (Voodoo Boogie)
Filip Vandebril — bass (Lady Linn, The Valerie Solanas)