Blackwave.(BE)

De Belgische hiphopscene is met blackwave. weer een nieuw succesverhaal rijker. De groep bestaat uit oprichters Will en Jay, die aangevuld worden met muzikanten Jarno, Bram en David - alledrie studenten jazz aan het Antwerpse conservatorium. Eind November 2016 dropte de band een eerste Caravan Session, die weldra gevolgd werd door een tweede. Sinds februari 2017 is ook een debuutsingle een feit met 'Flow' (ft. Caleborate). Niet veel later dropt de groep 'BIG Dreams', een enorm catchy oorworm die niet weg te slaan is van menig radiostation.

Will en Jay kunnen duidelijk niet stilzitten: in mei 2017 verschijnt debuut-EP 'Mic Check', waarmee het brede talent van Blackwave. helemaal in de verf wordt gezet. Zowat overal verschijnen er lovende kritieken - zo geeft De Morgen (****), met de woorden "een topplaatje dat ons prompt deed teruggrijpen naar twee van onze favoriete hiphopalbums, zijnde Fantastic van Slum Village en Like Water For Chocolate van Common. Als Blackwave droomt van dat niveau, kunnen we de boys geruststellen: het potentieel is er."

Ook buiten de landsgrenzen niets dan lof: 

"Cutting edge hip-hop with a jazz-like sensibility, the pair have an extraordinary sense of balance, with their rhymes dipping in and out the effortless production." - Clash Magazine UK

“Het zou zomaar de basis kunnen zijn van een old-school Kanye West-track, maar het zijn gasten uit Antwerpen." - 3FM (Nederland)

De band stond dit jaar op Pukkelpop en in Trix, verkocht de Botanique uit, stond wekenlang met meerdere tracks op 1 in De Afrekening én ging lopen met de Red Bull Elektropedia Award voor Most Promising Artist. Voor het eerst speelt Blackwave. in een grotere zaal in Gent: deze hiphophoogdag mis je beter niet!

Videos