BLK ODYSSY

Het project van BLK ODYSSY wordt gedreven door bevrijding. Op zijn eerste album onder deze nieuwe naam, BLK VINTAGE, duikt BLK ODYSSY - geboren en getogen in Plainfield, NJ, gevestigd in Austin, TX - in zijn persoonlijke geschiedenis als zwarte muzikant en de wereld waarin hij is opgegroeid. Het is een album dat diep doordrongen is van individuele ervaringen, maar toegepast wordt op de benarde situatie van zwarte Amerikanen overal. Zelfs wanneer het album kiest voor zachte vibes en relaxte lyrics in plaats van openlijk activisme, is er een filosofische inslag die het werk van BLK ODYSSY inspireert. BLK VINTAGE is geïnspireerd door een paar belangrijke momenten en artiesten.

Nadat hij naam had gemaakt als Americana-muzikant besloot BLK ODYSSY de populariteit die hij had verworven overboord te gooien en muziek te maken die zijn eigen ervaringen en wereldbeeld weerspiegelen. Het resultaat is BLK ODYSSY, en zijn eerste project, BLK VINTAGE, beweegt met de urgentie van een artiest die eindelijk zijn ware geluid realiseert. “Ik wil iets creëren dat een culturele impact heeft op mijn volk. Ik wil iets maken dat impact heeft op een grotere schaal, iets voor groepen zwarte mensen in het hele land.” 

BLK ODYSSY spreekt tot zijn voorgangers, maar BLK VINTAGE is helemaal van hemzelf. Het is een triomfantelijk getuigenis van Black Power, een boodschap aan de kinderen die op hem lijken dat er iemand aan hun kant staat. “De zwarte jeugd is vergiftigd door de shit waar we mee te maken hebben”, legt BLK ODYSSY uit. “Ik wil spreken over onze ervaringen en mensen laten weten dat het oké is om die laag af te werpen en echt, echt te voelen.”