Boshaard(BE)

Boshaard is het duo Dominique Vantomme en Toon Bosschaert. De twee heren kruisten elkaar in de wandelgangen van het Muziekcentrum Track. Ze hebben het over producen, sessies, live concerten en Bosschaerts plan om elektronische muziek en piano te mixen. De vonk slaat over en Boshaard (Bosschaert + Vantomme) is geboren. Inspiratie vinden ze bij Nils Frahm, Kiasmos, John Hopkins, Four Tet, Chemical Brothers, Roni Size en Keith Jarrett. Amper twee dagen studio zijn nodig voor de opname van hun eerste plaat. Concerten zorgen ervoor dat Boshaard ook live een stevige sound krijgt. Gewapend met synths, drumcomputers, Ableton Live en piano gaan ze op podia vele kanten uit: van neoklassiek tot clubshows tot stevige raves. Alles live en met behulp van drie camera’s worden hun shows bezwerende audiovisuele spektakels. 

Bosschaert is het manusje van alles: dj, producer, sessiemuzikant en docent DJ en producer aan het Kortrijkse Conservatorium. Zijn playlist flitst alle kanten uit: van klassieke piano over snoeiharde techno en 90’s metal trash tot Blue Note Jazz. Maar dance geeft hem pas echt vleugels. Als zestienjarige scoort hij een Studio Brussel-hit met zijn eerste band Fu-Rame. Daarna volgt Lt. Sprudel in het prettig gestoorde, succesvolle Waar is Ken? dat met de hulp van KCRW-dj Chris Douridan zelfs in Amerika toert! 

Vantomme geeft les aan datzelfde Conservatorium, speelt piano, synths en gitaar, staat op het podium met An Pierlé en Axelle Red, maar is in hart en nieren de jazzman van het duo. Hij is zowel de motor achter het klassieke Mahieu-Vantomme Quartet (W.E.R.F.-label) als de experimentele fusionband ROOT. Supertrots is hij op zijn recente project Vegir (New Yorks label MoonJune Records) met de legendarische bassist Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel, Stick Men,...)