Brutus(BE)

Brutus is een powertrio dat ontstond in Leuven (2013) met zingende drummer Stefanie Mannaerts, gitarist Stijn Vanhoegaerden en bassist Peter Mulders. De eerste vonken bij de ontsteking resulteerden meteen in de energetische en catchy tunes.

Hun debuutalbum Burst (2017) en opvolger Nest (2019) werden overstelpt met superlatieven door media in binnen- en buitenland. 

Na uitgebreide tours in zowel Europa als Noord-Amerika hebben ze een haast onverwoestbare live-reputatie opgebouwd. Met nieuw album Unison Life (2022) touren ze dit jaar door de U.S.A., spelen ze op maar liefst 26 festivals en doorkruisen ze dit najaar met hun clubtour Europa en de U.K. 

Verwacht je live aan een stevige en energetische set met meesterlijke baslijnen, etherische postrock en een hoog hardcore/punk-gehalte. Stefanie neemt je met haar duizelingwekkende stem mee doorheen melodieuze en staalharde lyrics. Straffe kost!

Door hun verschillende ideeën en muzikale smaak samen te voegen, vormen ze zowel muzikaal als persoonlijk een uitdagend trio. NME noemt hun muziek "a powerful and thrilling blend of punk, rock, indie and hardcore that’ll get the teeth in your skull rattling. Opposites attract, clearly." De Morgen vat het als volgt samen: "Brutus is een surrealistisch samenspel van drumster Stefanie Mannaerts’ voorliefde voor Slayer, gitarist Stijn Vanhoegaerdens fascinatie voor Bruce Springsteen en bassist Peter Mulders’ hang naar The Weeknd."

Videos