Brutus(BE)

Trouble comes in threes, so does Brutus. 

Brutus is een powertrio dat ontstond in Leuven (2013) met zingende drummer Stefanie Mannaerts, gitarist Stijn Vanhoegaerden en bassist Peter Mulders. De eerste vonken bij de ontsteking resulteerden meteen in de energetische en catchy tunes.

Hun debuutalbum Burst (2017) werd uitgebracht door Hassle Records en het gereputeerde Sargent House. Die eerste plaat bracht Brutus in 2017 en 2018 langs zo goed als elke Belgische club en festival, met shows in Vooruit, Het Depot, Muziekodroom, Pukkelpop (2x) en Dour als hoogtepunten. Brutus gaat ook internationaal door met headline tours en festivals in UK, Nederland, Duitsland en Oost-Europa en Europese tours als main support van Russian Circles, Thrice en Chelsea Wolfe. Het voorjaar van 2019 brengt het tweede album van Brutus.

Door hun verschillende ideeën en muzikale smaak samen te voegen, vormen ze zowel muzikaal als persoonlijk een uitdagend trio. NME noemt hun muziek "a powerful and thrilling blend of punk, rock, indie and hardcore that’ll get the teeth in your skull rattling. Opposites attract, clearly." De Morgen vat het als volgt samen: "Brutus is een surrealistisch samenspel van drumster Stefanie Mannaerts’ voorliefde voor Slayer, gitarist Stijn Vanhoegaerdens fascinatie voor Bruce Springsteen en bassist Peter Mulders’ hang naar The Weeknd."

Videos