Captain Kaiser(BE)

De vijf Kempenzonen van Captain Kaiser zijn punk tot in de poriën en zetten zalen in het zweet, zonder hype en zonder bullshit. Beloftevol, noemen ze dat ook wel.

De band blijft in constante evolutie, op zoek naar diepgang. Onder impuls van producer en hardcore-eindbaas Jay Maas (Defeater) blijft de groep pakkende melodieën spuwen, maar is ze vooral rauwer en rijper gaan klinken. Noem het postpunk of hardocre, het zijn vooral songs die je moet voelen, daar waar ze pijn doen.

Hun derde plaat RHYME&REASON volgt op Dog Days on Deck (2018) en The Drovers Inn (2021) en verschijnt in het najaar van 2023. Het album laat niet alleen een band, maar ook een frontman in volle groei zien. Sascha Vansant verloor vier jaar geleden zijn moeder en heeft in deze plaat gelegd wat hij tegen zijn vrienden vaak niet gezegd kreeg, met de teksten die de ziel balsemen en er tegelijk als een breekmes op inhakken.Op het einde zie je hem zo naar de hemel kijken, terwijl de groep nog één keer losgaat in een moment van zeldzame euforie op een donkere plaat.

De eerste single uit hun nieuwe plaat heet ‘DRIVE’ en luidt met een oorverdovende knal een nieuwe hoofdstuk in voor de Kempense punkers. Steviger en uitgepuurd, tienerfratsen ruimen plaats voor levensbeschouwelijke onderwerpen. Verdriet en verwerking, verlossing en catharsis. Het leven kan klappen uitdelen, maar Captain Kaiser slaat terug. 

Met hun muziek willen ze nog steeds het leven vieren, alleen weten ze nu goed dat datzelfde soms kan aanvoelen als een botte bijl in je nek. Soms feest je met je vrienden, soms zie je maar één rotzak met een zeis. Captain Kaiser zet ze allemaal op een voetstuk en gooit ze er dan weer af, de moshpit in.

"Punkrock dat is: snedige gitaarriffs, stevig tempo, beetje kwade zanger en een boodschap. Al deze criteria kunnen we afvinken bij Champagne Handshake van Captain Kaiser". - Luminous Dash over de ‘Champagne Handshake


Videos