Caspar Auwerkerken(BE)

Sinds zijn verschijning gooit de Hasseltse singer-songwriter Caspar Auwerkerken hoge ogen. Hij wordt gretig gedraaid in 'Duyster' op Radio 1 en 'Vuurland' op StuBru, werd door Dansende Beren en Luminous Dash uitgeroepen tot één van de meest spraakmakende talenten van België en ontving de allereerste Jan Mans Award voor jong talent van Muziekgieterij Maastricht. Gewapend met een gitaar en een prachtige stemgeluid mocht het toptalent in 2020 voorprogramma’s verzorgen van onder meer The Bony King of Nowhere en Portland

Melancholie en subtiliteit troef in de zorgvuldig opgebouwde songs van Auwerkerken. Zijn unieke stemgeluid – dat doet denken aan Sophia en Thom Yorke - wordt overgoten met dromerige arrangementen en minimalistische soundscapes. Zijn debuut-EP Abloom is net uit bij V2 Records als voorloper van een debuutalbum dat in het najaar van 2024 het levenslicht moet zien.

Songs die opvallen door hun magische breekbaarheid” - Luminous Dash 

“De juiste snaar geraakt. De gevoelige.” - Eppo Janssen (Duyster, Pukkelpop) – (nav Hyacinth)

“Hoe mooi ontvouwt deze single de blaadjes! Met enige voorzichtig schurende elektronica breekt hij de grond open, waarna Auwerkerken voorzichtig de akoestische gitaar aanslaat en zingt met een engelenstem die ijs doet smelten. De fijnmazige elektronica blijft zoemen, maar moet toch wijken voor langgerekte strijkers en subtiel drumwerk.” -DaMusic (nav Hyacinth)

Videos