Cherym(UK)

CHERYM is een driekoppige band uit Derry met een aantal zeer aanstekelijke songwriting-referenties en een pittig, onbevreesd nieuw recept voor poprock. Invloed van Charly Bliss, Bikini Kill, Sløtface, PUP en Pixies

Hannah, Alannagh en Emer ontstonden na een ontmoeting op de universiteit vanwege een gezamenlijke liefde voor garagerock, poppunk en een plan om te ontspannen in de ‘jongensclub’ van de lokale muziekscene. In 2021 tekende CHERYM bij Alcopop! Records en ze brachten in oktober hun tweede EP Hey Tori uit en voltooiden in dezelfde maand een headline-tour door het Verenigd Koninkrijk. 

Ze volgden dit met meer dan 150.000 streams, 8 optredens op SXSW dit jaar, supporttours voor Nova Twins en The Beths door Groot-Brittannië en Europa. Eind 2022 tekende de band bij Marshall Live Agency en begin 2023 veroverde SXSW voor de tweede keer stormenderhand, samen met een groot aantal festivals en headline-tourdata. CHERYM heeft zojuist hun debuutalbum Take It Or Leave It uitgebracht vanaf 16 februari 2024 op Alcopop! Records.