Cloud Nothings(US)

Cloud Nothings is de groep rond wonderkind Dylan Baldi, die op zijn twintigste reeds drie platen op zijn naam had. En wat voor platen! Dankzij de hulp van superproducer Steve Albini klonk onder meer Attack On Memory een pak avontuurlijker en agressiever, maar ook genuanceerder dan de 2 voorgangers. Pitchfork bekroonde het album met een 8,6/10 meteen tot eerste ‘best new music’ van 2012. 

Hun heerlijke lo-fi hitjes, zoals Stay Useless en Wasted Days, zijn niet uit je hoofd te krijgen. De leden wisten de voorbije jaren ook indruk te maken met diverse EP's en een langspeelplaat die ze uitbrachten met de collega's van WAVVES.

Op het recentere album Life Without Sound uit 2017 kiest Cloud Nothings voor een meer poppy geluid, maar nog steeds met die kenmerkende scherpe punk rand die de band groot maakte. Vandaag hebben ze een nieuw album klaar, dat (nog) beter klinkt als ooit te voren. Met Last Building Burning brengt Cloud Nothing een unieke luisterplaat, die ontworpen is om de excentrieke ervaring van hun live show te weerspiegelen.