Cobra The Impaler

Het vijfkoppige COBRA THE IMPALER wordt geleid door gitarist Tace DC (ex-Aborted, Hæster, Horses on Fire). Met een sterke verwijzingen naar de wereld van helden, goden en monsters, belichaamt de band een geest van voortdurende strijd en oppositie die verder gaat dan de explosieve kwaliteit van de muziek.

Tace wordt vergezeld door een ensemble van gerespecteerde metalhelden uit de Belgische en internationale metalscene, die allemaal een connectie hebben met de ontwerper-bijlman. Dirk Verbeuren (Megadeth, ex-Soilwork) die samen met Tace speelde op de Aborted-klassieker Goremageddon, besloot na het horen van de eerste demo's zijn handen aan dit project te besteden. Op de vocale afdeling werkte Tace samen met voormalig Horses on Fire-collega Mike Def en Manuel Remmerie (Majestic Sun, Von Detta) om de in het oog springende zanglijnen van het album te creëren. Afronding van de line-up is de machtige James Falck (BEAR) wiens synergie met de belangrijkste songwriter van het project even onmiskenbaar als duidelijk is. Samen maken deze muzikanten COBRA THE IMPALER tot een goed geoliede moordmachine, klaar om alles aan te pakken wat op hun pad komt.

COBRA THE IMPALER neemt sterke aanwijzingen van de New Wave of American Heavy Metal en smeedt meer dan levensgrote grooves en pittige gitaarleads samen met betoverende cleane vocale harmonieën en messcherpe screams. Moeiteloos stromend van halsbrekende riffs tot smaakvolle melodieuze breaks, maakt de band sterk gebruik van stijlelementen uit groove, thrash en klassieke heavy metal. Zoals veel legendarische metalacts uit de jaren 90, trouwt COBRA THE IMPALER met brute kracht met nauwgezette aandacht voor detail, wat neerkomt op een onstuitbare opmars en een aanlokkelijke ervaring met verschillende straffen. Allemaal zorgvuldig door elkaar gemixt door Ace Zec (Hæster, Death Before Disco, Customs) die later aan de line-up werd toegevoegd als de officiële drummer van de band.

Colossal Gods, hun eerste album dat uitkomt in Februari 2022, is zowel een oefening in empowerment als een blijk van subtiele terughoudendheid. Uitdagend tot het einde, levert COBRA THE IMPALER een schaamteloos gitaar-aangedreven plaat vol enorme riffs en even enorme refreinen die zich onmiddellijk in je geest nestelen. COBRA THE IMPALER bewees zichzelf als meesters van zowel melodie als vernietiging, en slaat hard toe terwijl hij een onontkoombare blokkade forceert, redding brengend aan degenen die aanbidden, maar een zekere straf voor degenen die durven te dwalen.

Videos