Collieman(BE)

Collieman mag dan geen dreadlocks of Jamaicaanse roots hebben, maar zijn stem, lyrics en muziek zouden je met gesloten ogen toch danig in de war sturen.

Op zijn 17de ontdekte Collieman, ofte Stefaan Colman, de ‘strummed guitars’, relaxte drumbeats en ‘dubby reverbs’ die de basis vormen van zowat elke reggaesong. Geïnspireerd door een reis naar Jamaica in 2010, waar Collieman logeerde bij de internationaal bekende band The Congo’s, begon hij bij thuiskomst meteen te werken aan zijn eerste plaat ‘The Same Blood’, die in 2011 in de rekken kwam en ook in het buitenland ferm gesmaakt werd. Shows op Couleur CaféReggae Geel en Polé Polé - ofte de belangrijkste reggaepodia van ons land - waren logischerwijze zijn deel.

Sindsdien staat Collieman bekend als dé stem van de Belgische Reggae. Hij deed vele shows met verschillende projecten, en deelde tal van Europese podia met gerenommeerde artiesten zoals Leroy ‘Heptones’ Sibbles, The Congo’s, Pura Vida en Asham Band. Tevens is hij als vast lid van de hiphopformatie Uberdope ook buiten de reggaescene terug te vinden.

In 2013 trok Collieman zich een tijdje terug uit de muziek, om te focussen op zijn studies. Na een sabbat van 4 jaar is ‘The Collie’ in 2018 nu eindelijk terug met een nieuwe plaat, Jungle Code getiteld. Hij haalt er een kersverse band vol getalenteerde muzikanten bij, en is hij klaar om zijn nieuwe sound aan de wereld voor te stellen: een moderne en energieke kijk op klassieke roots reggae.

Kortom: Collieman is terug, en klaar om aan de verwachtingen te voldoen!

"There's a French proverb that reads: "Il faut reculer pour mieux sauter!", which translates as: "Sometimes you need to take a step back to return even stronger!". And that's exactly what Stefaan Colman, better known as Collieman, has done." - Rebel Base