Condor Gruppe(BE)

Het Antwerpse collectief Condor Gruppe ontstond in 2012 als duo: Michiel Van Cleuvenbergen en Jan Wygers (beide ken je ook van Creature With The Atom Brain). Gaandeweg kwamen Krist Torfs, Kris Delacourt en Milan Warmoeskerken erbij. Debuutalbum Latitudes Del Cavell kwam uit op hun eigen label, Condor Men Records. Negen exotische songs die doen denken aan een drugstrip in de woestijn, maar dan wel één met een groovy ritmesectie.

Voor de opvolger van Latituds Del Cavell graven ze in het werk van cultartiest Moondog. Louis Thomas Hardin was een blinde componist, muzikant en instrumentenbouwer met een zeer gewaardeerde status binnen de avant-garde. 

Trompettist Dirk Timmermans en saxofonist Matti Willems vervoegden de vijf oorspronkelijke leden van Condor Gruppe, en ze namen 6 interpretaties van Moondog-songs op. Het resultaat is Frog Bog - A Tribute To Moondog, een mix tussen Moondogs jazzy composities en Condor Gruppe's exotische, instrumentale sound.
Perfect aansluitend bij het oeuvre van Moondog, als onderdeel van een verrassend en zeer bijzondere ode aan deze bijzonder interessante muzikant en componist. - Nieuwenoten.nl

Lees in Humo een interview met de bandleden over Moondog.