Danny Blue and the Old Socks(BE)

De Antwerpse surfrockband Danny Blue and the Old Socks brengt - hou u vast - lo-fi indie uptempo tropical bikini-rock die doet denken aan toppers als Mac DeMarco, The Drums, The Kooks en Equal Idiots.  Drummer Denis De Meester (aka Danny Blue, een knipoog naar de blauwe mascara die hij nogal eens graag draagt) wordt bijgestaan door oude sokken Sam De Nef (gitaar, zang), Robin Declerck (gitaar) en Rint Mennes (bas).

Eerste EP Backyard Days  verscheen in 2017 op Starman Records en is integraal te beluisteren op vi.be. Aan lovende kritieken alvast geen gebrek:

De pers over de debuut EP Backyard Days:
“Sterk, zeer sterke release” (Luminous Dash)
“Onbeschaamd zomerse retro pop met véél positieve energie” (Musiczine)
“de Ideale soundtrack van een Indian Summer” (Rockportaal.NL)
“Mysterieus en onweerstaanbaar, er wacht hun een geweldige toekomst” (Rootstime)
“Hier zit ongetwijfeld nog veel meer in. Het potentieel van deze bende is bijzonder groot. Geef deze groep wat tijd en er zit een heerlijk, hitgevoelig album in.” (daMusic)

De band haalde in 2018 zowel de finale van De Nieuwe Lichting als de Humo's Rock Rally. Single '6ft Tall Baby' was dikwijls te horen op StuBru en ook live bewees de groep met tientallen stomende shows een veelbelovende en verfrissende aanwinst te zijn voor het livecircuit. Nieuwe single 'Be With Me' werd in een speciale radioversie geremixed door niemand minder dan de Britse producer Youth, die ook al voor The Verve, Paul McCartney, The Orb en Beth Orton werkte. 

De Morgen (Sasha Van der Speeten) over hun passage op de Humo’s Rock Rally Finale:
“Danny Blue & The Old Socks kwam bijna even sterk (als The Calicos) uit de hoek maar vielen buiten de top drie. De band turnde live zijn slonzige slackerrock om tot vonkende, vloeiende ninetiesrock met de ontwapenende nonchalance van Pavement. De songs waren puntig en poppy, maar rafelig genoeg voor de indiefreaks. Dat keyboardje dat tussen de gitaren slalomde gaf de jongens een The Cure-achtige frivoliteit. Zijn frontman Sam De Nef stond erbij als een man uit één stuk, assertief en gecontroleerd.”

Samengevat: excellente indie met vettige gitaren, knallende drums en happy tunes. Dansen!

Videos