Derek & The Dirt(BE)

Zo'n vijfentwintig jaar geleden was Derek & the Dirt misschien wel de rockband met dé beste live-reputatie in België. 'Oh by the way', de eerste single uit hun eerste titelloze album, werd geproduced door de betreurde Thé Lau. Het nummer werd een gigantische hit, met airplay op elk radiostations. Het leverde de band concerten over heel het land op, tot de grootste zalen en festivals toe.

De tweede plaat Love’s exaltation, uit 1991, was een nieuw schot in de roos. Ze kwam uit via EMI. Het titelnummer, maar ook Run en vooral Rosie, een powerballad, werden nieuwe radiohits en hun live-reputatie bleef groeien. Ze speelden op zo goed als alle festivals en in de beste zalen van het land. Logische muzikale vervolgen waren het akoestische Fourplay en Insanity.

Misschien ging het er iets te hevig aan toe, want de groep was een kort leven beschoren, in 1993 splitte de band en gitarist Pim Wolf en zanger Derek gingen elk hun eigen weg. 

Niet getreurd, echter: Onderhuids bleef de goesting groeien om nog eens samen met oud, maar vooral ook nieuw werk de Belgische rockscène met enkele vette stomende optredens te verrassen. Tijd om na al die jaren in de luwte én met een nieuw album All Today’s Words - te verschijnen op 23.2.18 -   er met the Dirt nog eens een vuile rock-'n-roll-lap op te geven!