Dikke(BE)

Mohamed Eddahbi Agounad aka “Biggie van de wijk” of gewoon weg DIKKE is een artiest die er geen doekjes om windt. DIKKE (°10 november 1997) is de rapper uit Limburg met het doel om de rapgame stevig door elkaar te schudden. Met zijn laid back flow én het talent om met een uitgebreide woordenschat echte verhalen te spitten, blaast hij ongenadigd vriend en vijand omver.

Het is duidelijk dat DIKKE zichzelf op de kaart zet als artiest, die zijn aparte visie op het leven neerschrijft in zijn rapteksten. Met zijn muziek trok hij op Instagram al erg wat aandacht én is hij zo opgemerkt door Top Notch. Door zijn samenwerking met het Nederlands-Belgische hiphop label, tilt hij zijn carrière naar een hoger niveau. Enkele jaren geleden viel hij al op bij Kempi, één van de grondleggers van de straatrap. Hij nam DIKKE onder zijn hoede onder de werking “Kempi College”.

Intussen is DIKKE verder hard blijven doorwerken aan nieuwe muziek en heeft hij op eigen kracht een aantal releases uitgebracht. Van straatrap zoals “Zonder Pauzes” totcommerciëlere singles zoals “Dancer” dat al meer dan 219.000 streams wist binnen te halen. Hiernaast was hij al te bewonderen in verschillende cyphers als “Kosso’s Limburg Cypher” en de “’O Fifteen chypers” waar hij Limburg steeds representeerde.

DIKKE bracht in 2021 zijn debuut album 130 Kilo uit wat meteen goed was voor een eerste plaats in de Ultratop charts, sindsdien verovert hij aan sneltempo de hiphopscene. 

Voor fans van Freddie KoningsRamziRafelloZwangere GuyStikstof

Naast Limburg voor eens en altijd op de map te zetten in de Belgische hiphopscene, is, het zijn ambitie om een vaste waarde in de BeNeLux te worden.

Videos