Dirk Banken Trio(BE)

Dirk Banken groeide op in Neeroeteren en besloot, na een studie Orthopedagogie, al snel om te verhuizen naar Antwerpen om daar te studeren aan de Jazz-Studio. Hierna studeerde hij af aan het S.A.E. (School of Audio Engineering) te Amsterdam als sound-engineer en begon frequent opnames te maken voor bevriende muzikanten; vooral singer-songwriters en improviserende musici.  Tijdens deze periode stak de passie voor ge├»mproviseerde muziek terug de kop op en startte hij aan de jazz-afdeling van het Conservatorium te Gent.  Hans van Oost, als leraar, bleek een evidente keuze o.w.v. zijn ongebreidelde, doorgedreven kennis van zowel improvisatie binnen de jazztraditie als daarbuiten.

Dirk, Marcos en Felix leerden elkaar kennen op het conservatorium te Gent. Het trio is geen vaste bezetting maar de muzikanten spelen al langer samen. Ter gelegenheid van het afstudeerproject werd Rob Banken op alt-saxofoon uitgenodigd.

Het repertoire bestaat vooral uit bekende (en minder bekende) composities uit het jazz-repertoire evenals eigen arrangementen hiervan voor solo-gitaar.

Met: Dirk Banken (elektrische gitaar), Felix De Clerck (elektrische bas), Marcos Della Rocha (drums), Rob Banken (altsax).