dirk.(BE)

dirk., bronzen medaille Humo’s Rock Rally 2016 (en dé gedoodverfde favoriet van deze editie), nam ruim de tijd bij het schrijven van hun debuut en dat resulteert nu in een knaller van eerste full album. Een eigenzinnige/compromisloze maar vooral toch heel erg straffe plaat, getiteld ‘Album’. Nog heel even en dirk. (geen hoofdletter, punt achteraan) zal all over the place zijn. Bewijzen? Hieronder:

“In Vlaanderen is een rumoerig , gretig gitaargroepje opgestaan dat slordig klinkt waar het mag en kloek waar het moet.” (FOCUS KNACK ★★★★)

“Kort, krachtig en een beetje raar.” (DE STANDAARD ★★★★)

“De band koppelt de dwingende agressie van Fugazi aan het melodieuze vernuft van Pavement en Pixies, en vuurt retorische levensvragen af zonder het antwoord af te wachten.” (HUMO ★★★★)

“Bij dirk. hoorden we de beste songs én de coolste teksten van de avond.” (DE MORGEN ★★★★ – We Are Open)

“dirk. for president!” (FOCUS KNACK – We Are Open)

“dirk. is de beste harde band die Vlaanderen op dit moment voortbrengt.” (OOR – Grasnapolsky-festival)

“Ze halen uit, ze houden in maar ze verliezen nooit de structuur uit het oog. Ze gaan hard maar overdrijven nooit.” (INDIESTYLE ★★★★)

“10 beste platen van de week” (DE MORGEN)

“Strakke songs die met extreem veel zelfzekerheid gebracht werden. Dirk. is gemaakt om op een groot podium te staan en dat weten ze.” (DANSENDE BEREN – We Are Open)

“Steengoed! (…) Dirk. kreeg het publiek helemaal mee met de nieuwe single ‘Gnome’ (of ‘Neum’, zoals Jelle het uitsprak) en pakte uit met hun knappe cover van ‘The hours’ van Beach House.” (INDIESTYLE – We Are Open)