Douglas Firs(BE)

Douglas Firs is de vijfkoppige band rond Gertjan Van Hellemont. De groep bracht in 2012 hun debuutplaat "Shimmer & Glow" die meteen goed was voor vier radiosingles in België en Nederland, recensies vol superlatieven en optredens in bijna heel Europa. Opvolger "The Long Answer Is No" werd opgehemeld door Humo, Marc Didden en Noel Gallagher.

De derde plaat "Hinges of Luck" volgde in 2018. Topproducer Kevin Ratterman (Strand of Oaks, RayLaMontagne, My Morning Jacket) nodigde Gertjan uit in zijn La La Land Recording Studio in Louisville, Kentucky voor een nieuw Douglas Firs-hoofdstuk. De melancholische liefdesliedjes zoals Pretty Legs & Things to Do of Caroline uit de eerste twee albums werden aangevuld met vragen die Gertjan zich niet eerder stelde. How Can You Know?

In 2021 giet Douglas Firs een emotioneel rollercoasterjaar in een nieuw album. Vorig jaar hoorde hij in één week tijd dat hij vader zou worden én dat zijn moeder nog hooguit een paar weken te leven had. Heen en weer geslingerd tussen verdriet en blijdschap trok hij zich terug op zijn zolderstudio, om weer buiten te komen met "Heart of a Mother’": een vierde plaat die in augustus 2021 uitkomt. Voorsmaakje is What if I Can: een trage, sfeervolle lap muziek van meer dan zeven minuten. ‘Een nummer over escapisme. Over de drang om je eigen weg te volgen en niet die van iemand anders, maar ook de zorgen over de gevolgen van die beslissing’ aldus Van Hellemont.

Videos