Dudu Tassa & Jonny Greenwood

Dudu Tassa & Jonny Greenwood (Radiohead, The Smile)

2 vooraanstaande figuren binnen hun eigen scene maken samen een plaat: Israëlisch zanger, muzikant en producer Dudu Tassa en Jonny Greenwood, de gitarist van Radiohead en The Smile, in samenwerking met Nigel Godrich (producer van alle studio albums van Radiohead). Het resultaat heet “Jarak Quaribak” (release 9 juni) wat zoveel betekent als “Je buur is je vriend”. Er wordt op gezongen door zangers uit de verschillende hoeken van het Midden-Oosten die allemaal werk kozen uit een ander land dan het hunne. Zo zijn er bijdragen van Ahmed Doma (Egypte), Nour Freteikh (Palestina), Mohssine Salaheddine (Marokko), Safae Essafi (Dubai) en Karrar Alsaedi (Irak). Het is een hommage aan de mix van culturen in en rond Israël.

Dudu notes: “A lot of us in Israel – like my family – are descended from people who came here from elsewhere in the Middle East, so everything gets mixed up. It’s a letter in a bottle, thrown into the ocean. Who will get it, who will hear it, I don’t know. But someone will love it.”

Tassa en Greenwood kennen mekaar al geruime tijd. Tassa speelde de support op de tournee van Radiohead in 2017. Maar dit is de eerste keer dat ze naar buiten komen met een samenwerking. Fascinerend.

    Videos

    Voorbij