Elias(BE)

Elias Devoldere is niet alleen één van de meest ingenieuze drummers van de Belgische scene, maar toonde zich de laatste jaren ook als songwriter, componist en zanger. Sinds kort mag je ook nog producer aan dat lijstje toevoegen. We leerden Elias kennen als drummer bij onder meer Nordmann, Robbing Millions en Hypochristmutreefuzz. Vorig jaar debuteerde hij op Unday Records met een mooie EP, en na nog een jaar werken, sleutelen en schrappen is zijn debuutalbum klaar om het daglicht te zien. We krijgen een eerste glimps in de vorm van het intrigerende 'Can You Feel The Fear'.

'Can You Feel The Fear' is de laatste track die Elias schreef voor zijn eerste langspeler. De track ontstond kort na de winter en drijft op een donkere maar toch sprankelende groove, een schijnbare contradictie die uiteindelijk het leidmotief van het album is geworden. 

‘Can You Feel The Fear gaat over jezelf in nesten werken en het even niet meer zien’ aldus Elias. ‘over liever verdwijnen dan alles uit te klaren, en het besef dat je er eigenlijk alleen voor staat. Voel je de angst wanneer het tot je doordringt dat je hier alleen bent?’ De track ontstond tijdens Elias’ schrijfsessies in Aubenton in de Franse Ardennen, waar hij in zijn eentje de ruwe versie van de plaat bij elkaar componeerde en opnam. De plaat werd finaal afgewerkt mét Elias’ all-star band in Studio Ledeberg in Gent, en gemixt door de Britse Bruno Ellingham, op wiens astronomische CV namen prijken als Massive Attack, New Order, Spiritualized en Portishead. Loud mastering (Massive Attack, Radiohead) zorgde voor de final touches. 

Live band: 

  • Cyriel Vandenabeele - guitar
  • Jesse Maes - guitar
  • Dries Geusens - bass
  • Elias Devoldere - Also drummer of Nordmann / Hypochristmutreefuzz / Sumi / John Ghost / Hast / Kabas

Videos