Emma Bale(BE)

In haar geheel eigen universum, waar een helder wit licht heerst, betovert Emma Bale iedereen die luisteren wil. Hitsingles 'Run', 'All I Want' en 'Worth It', samen met haar hele debuut-EP My World Untouched, brachten Emma moeiteloos aan de top van de Belgische popmuziek, ondanks haar jonge leeftijd. 

In 2024 komt Emma Bale thuis. Voor het eerst heeft ze het gevoel dat ze zélf aan het stuur van haar carrière zit. Dat is vroeger wel eens anders geweest. Zeker: ze zou nog steeds een prachtige popprinses kunnen zijn. Iemand die zich laat sturen en gewoon uitvoert wat er van haar gevraagd wordt. Dat heeft ze vroeger al gedaan. Alleen: Emma voelde zich in dat scenario vooral een samenraapsel van andere artiesten. Het maakte haar niet gelukkig, dus één ding wist ze zeker: never again.

Zeker, het is een zoektocht geweest. Naar de juiste sound. Naar de juiste songs. Naar de juiste mensen om muziek mee te maken. Naar de juiste omkadering, ook. De voorbije tien jaar liet ze zich soms wat te veel door het toeval meeslepen en leek het alsof ze om de zoveel tijd weer een nieuw genre wilde uitproberen. Maar vanaf nu is elke keuze doelbewust en doordacht. Willem Ardui van blackwave. als schrijfmaatje en producer: haar beslissing. Tobie Speleman (zie ook: The Haunted Youth, Isolde Lasoen, blackwave. en J.Bernardt) als vaste mixer: de zangeres hakte zélf de knoop door. Nu elk stukje van de puzzel op de passende plek ligt, dient zich een spannend nieuw hoofdstuk aan. Haar nieuwe EP 3.2. zal van het volgende getuige zijn: hier staat een artieste die wàkker is, en heel goed weet wat ze wil.

Emma Bale heeft zichzelf opnieuw uitgevonden.

Als Emma Bale.

De echte.

Videos