Emy(BE)

Aan de lippen van Emy Kaboré hangen is helemaal niet zo moeilijk. Amper twintig is de in Parijs geboren zangeres met Afrikaanse roots, maar nu al geldt ze als een van de grootste muzikale talenten van ons land. Met haar soulstem die herkenbaar is uit duizenden zingt ze over haar intiemste gedachten en gevoelens. Ze raakt, beroert en doet duizelen.

Een autodidact, dat is Emy ook. Alles begon in de zomer van 2015, toen ze haar allereerste gitaar kocht en puur op intuïtie muziek begon te maken. Haar ontroerende, emotionele songs leverden haar onder meer in 2018 een derde plaats in Humo’s Rock Rally op (‘Emy weet op haar achttiende meer gevoel, leven en urgentie in haar stem te leggen dan de laatste acht zangeressen van Hooverphonic samen.’)

Ook haar debuut-ep Weary Purple viel in de smaak. Zo werd het nummer ‘Unfinished’ opgepikt door Radio 1 en werd het al 200.000 keer beluisterd op Spotify.

Met die bagage besloot Emy haar solocarrière verder te zetten met een volledige band. De vier sublieme muzikanten die haar vergezel- len verkennen met haar het neosoulgenre en geven haar oeuvre een meer groovy en funky feel, met als rode draad haar soulvolle stem. Ondertussen bewezen ze ook al wat ze live waard zijn in o.a. een uitverkochte Roma als support act voor Kokoroko, in de Rotonde van De Botanique en op het Gentse Boomtown Festival.

De wereld ligt open voor EMY, die klaar is om harten te verwarmen en veroveren.

Bandleden:
Emy Kaboré - zang
Louis Vandommele - drums
Brian Bogaert - gitaar
Sander Huys - toetsen
Toon Victoor - bas

Videos