Faces On TV(BE)

Faces On TV is de Gentse band rond rising star Jasper Maekelberg, een muzikaal wonderkind dat van alle markten thuis is. Album Night Funeral is zijn samenvatting van 2017. Dit was niet zijn beste jaar, en toch weer wel: de liefde kraakte en hij maakte er muziek van. Van de highs en nog meer van de lows

In zijn songs trekt Maekelberg je binnen in zijn wereld. Donker maar niet dreigend. Emotioneel maar nooit getormenteerd. Night Funeral is een warmbloedige plaat, magnetisch, intiem. Een album dat beluisterd moet worden als een sensueel geheel, een verhaal in elf fragmenten dat tegelijk inheems en exotisch aandoet. Je hoort dansende percussie, licht-psychedelische arrangementen, prairiebeats voor urban indians. Het is pop-art uit een nabije toekomst. Filmische R&B – rhythm and blue-ray. 

Alle instrumenten doet hij zelf, alle stemmen zijn de zijne, ook die Thom Yorke-falset. Hij kocht een balafoon uit West-Afrika en een oud met meer snaren dan hij gewend was als gitarist. Sounds die niemand anders gebruikt. Weg van de plug-ins. Alles eigenhandig ingespeeld. Soms met moeite, wat leidt tot verrassingen, onverwachter dan wanneer je een instrument virtuoos beheerst. Een vorm van zelfbeperking die een coherent klankbeeld oplevert. En een multiplaat die helemaal Jasper Maekelberg is.

Videos