Federico Albanese

Federico Albanese is een Italiaanse composer, pianist en music producer, momenteel gevestigd in Berlijn. Hij brengt een mengeling van modern-klassiek met een hintje electronica. Hier en daar hoor je invloeden van jazz en avant-garde pop. In 2020 tekende hij bij Mercury KX, de thuis van innovatieve muzikanten zoals Anouska Shankar, Ólafur Arnalds en Keaton Henson.

Albanese probeert met zijn nummers momenten vast te houden. Zijn nieuwste plaat, Before And Now Seems Infinite, die zal uitkomen op 25 Februari, is daar een prachtig voorbeeld van, en vormt op zijn geheel een perfect zelfportret van de artiest. Ondanks dat hij zelf vind dat het een moeilijk album was om te maken, is het waarschijnlijk zijn beste plaat tot nu toe.

Voorlopers van Before And Now Seems Infinite waren By The Deep Sea uit 2018 en de soundtrack van de documentaire Twelve, met als actuele thema's: spiritualiteit, ecologie en community. Dit jaar bracht hij ook al een EP uit met singer-songwriter Tara Nome Doyle genaamd The Moments We Keep en een solo-EP met prachtige pianostukken die hij  Fredenwade - Teil I doopte.