Fievel is Glauque(BE)

Fievel is Glauque scoort vlot een 8 op de schaal van merkwaardige bandnamen, dus dat helderen we gelijk even voor je op: ‘Fievel’ verwijst naar het cartoonpersonage Fievel Mousekewitz uit ‘An American Tail’ en ‘Glauque’ is een Frans adjectief dat zoveel betekent als duister of slecht. De naam weerspiegelt op die manier de Amerikaans-Franse achtergrond van dit muzikale duo band én de ongebruikelijke creatieve combinaties waaruit hun stijl is opgetrokken.

Fievel is Glauque opereert vanuit Brussel, en is de creatieve samenwerking tussen de Amerikaanse muzikant Zach Phillips, bekend van Blanche Blanche Blanche, en de Franse zangeres Ma Clément, beiden met een rijke achtergrond in jazz en experimentele muziek. 

Ze staan bekend om hun eclectische blend van jazz, elektronica, pop en experimentele muziek, gekenmerkt door riante arrangementen, speelse teksten en een vernieuwende benadering van melodie en ritme. Het geheel klinkt steeds fris en toegankelijk, maar doorbreekt tegelijk moedig de grenzen van genres.

Videos