Glints(BE)

Hij klinkt als een volbloed Londenaar, maar woont eigenlijk gewoon in Antwerpen. Jan Maarschalk Lemmens, ofte Glints, is al enkele jaren gestaag aan het stijgen binnen de Belgische hiphop-/electronicascene, en het ziet er niet naar uit dat hij daar snel mee wil ophouden. Vorig jaar was de rapper nog artist in residence in de AB en verzorgde hij de vocals op het gesmaakte 'New Flow' van Vuurwerk. Jergan Callebaut, de spil in dat elektronische collectief, staat Lemmens dan weer bij in de producties van z'n platen - intussen heeft hij al twee EP's uit.

In maart verscheen nog Burgundy, dat zowat overal lo-vend onthaald werd. De Morgen hoef je alvast niet meer te overtuigen: "Is Glints een blijvertje? We voorspelden het anderhalf jaar geleden eigenlijk al. Maar alleen wie zo doof als een erpel is, heeft vandaag nog een degelijk excuus om daar langer over te twijfelen." 

Als blinkende kers op de Glints-taart was er de Pukkelpopshow in 2017, die hem nog verder richting succes katapulteerde. (****) van De Morgen, 3,5 op 5 van Humo en onomwonden tussen de donderdag-toppers van Indiestyle.be.

Videos