Go March(BE)

Go March is een instrumentale band uit Antwerpen met internationale ambities. Een reeks jamsessies resulteerde in de debuutsingle 'Rise', een elektronische post-rock screamer à la Mogwai meets Kraftwerk, maar dan wel met alle elementen van een nieuwe, frisse en hongerige band.

Hoewel Go March op deze meeslepende mix van dance en rock voor 'Rise' is beland, was dit eigenlijk niet de bedoeling. "Mijn initieel idee voor een mogelijke sound was gebasseerd op bands als Boris en Lightning Bolt, maar wanneer we verder improviseerden tijdens repititiies werd het gewoon zoveel interessanter" zegt Philipp Weies over de totstandkoming van dit nummer en beginperiode van de band tout court. Hoewel het "moeilijk is om te zeggen waar de bezieling vandaan komt" geeft Weies toch toe dat er één specifieke inspiratiebron is: "Ik word enorm geïnspireerd door de films van David Lynch, vooral Lost Highway en zelfs nog specifieker die scene waarin een auto in het donker aan het rijden is en het enige wat je dan ziet is de passerende middenstreep. Het beeld heeft een kenmerkend tunnelvisiegevoel".

'Rise' heeft het opbouwende momentum en de versnelling van een pikzwarte autostrade, maar het is uiteindelijk allesbehalve een op zich staande track geworden. Deze release heeft er immers enkele remixes bijgekregen van een paar zeer straffe namen die ook elk hun kenmerkende sound hebben: Psychemagik, Shigeto, Peaking Lights en Dreems,. Vier op en top vakmannen die elk hun stempel hebben gezet op de track: van ambient en dub tot floorfiller.