Hermanos Inglesos(BE)

Hermanos Inglesos aka de broertjes Cedric en Didier Engels zijn ondertussen gevestigde waarden in het Belgische dj-land. Jarenlang waren ze platenruiters van dienst op de hipste feestjes en graag geziene gasten in de populairste clubs in binnen- en buitenland. Het duo speelde onder meer acht maal op de Lokerse Feesten, Dour Festival, , Laundry Day, Cammerock, ...

In 2010 bracht HERMANOS INGLESOS, het Belgische dj-duo met de broers Didier en Cedric Engels, debuutalbum 'The Wander of You' uit. Met de singles 'Mastermind' (een favoriet van Erol Alkan, Fake Blood en Tiga) en 'Wanderland' (kreeg airplay op BBC Radio 1, de aangrijpende animatievideo kreeg miljoenen views) was het album het hoogtepunt van een wervelende start. Hun eclectische smaak leverde hen een residentie op in de Gentse Culture Club, ze speelden voorprogramma's en privéfeestjes voor The Cure, Sonic Youth en Sienna Miller en zelfs Britney Spears én deden remixen voor Yeasayer, The Temper Trap, Crystal Fighters, Hurts en Digitalism.

Anno 2014 kwam HERMANOS INGLESOS opnieuw de muziekscene binnen. Niet alleen als DJ duo maar ook als componisten en producers met een album op Sony Music inclusief hitsingle 'Self Control' met 5 miljoen streams op Spotify. Na een zwaar tourschema van 2 jaar had H.I. een pauze nodig.

2022 is het begin van het tweede hoofdstuk in het verhaal van de broers, terug naar hun roots als DJ's met eclectische sets gaande van rock tot elektronisch, van pretentieloze songs tot 'geloofwaardige' indie, van verleden over heden tot toekomst... altijd in om het publiek te verrassen.