Het Zesde Metaal(BE)

Het Zesde Metaal is het oprechte en terecht succesvolle vehikel van Wannes Cappelle en zijn felle clan: Tom Pintens, Filip Wauters, Tim van Oosten en Robin Aerts. In 2012 maakte de band hun doorstart. Maar goed ook, want Cappelle weet precies wat hij met taal en muziek kan doen. Zijn teksten blinken uit qua spitsvondige, welgemikte poëzie en live blijkt hij tussen nummers door een (hilarische) ras verteller. 

De plaat Calais uit 2016 was een enorm succes. De groep versierde al een plaats op festivals zoals Rock Werchter, Cactus en Dranouter en mocht één gouden plaat en twee MIA’s in ontvangst nemen. Liedjes als ‘Naar De Wuppe’, ‘Ploegsteert’ en ‘Dag Zonder Schoenen’ behoren ondertussen tot ons collectief geheugen.

Op het vervolgalbum 'Skepsels' uit 2020 mediteert Cappelle niet op de absoluten, eerder de subtiele gebaren en wonderbaarlijke contrasten die bovendrijven wanneer we op langere termijn met elkaar omgaan. 

Twee jaar na dat laatste studioalbum, en amper een half jaar na de release van hun live LP ‘Live 2020’ heeft de band een nieuwe verrassing voor de fans in petto. 

'Wachten' is een unplugged mini album geworden, live opgenomen op één dag in Gent in de studio van Koen Gisen. Er staan 8 songs op, twee gloednieuwe en een verrassende selectie uit hun rijke discografie. We krijgen radicaal andere arrangementen te horen, stuk voor stuk stripped down en ontroerend.  

Videos