High Hi(BE)

Het is weer druk in Leuven en High Hi heeft daar veel te maken. Het trio rond Anne-Sophie Ooghe werd lang onderschat, maar stak in volle pandemie zijn neus boven de Dijle met de Afrekening-hit ‘Daggers’. Vorige lente bevestigden ze met het pulserende ‘Return to Dust’, daarna gingen de festivals één na één op het plat. En terecht, want met deze band zal het ook in Gent ‘all cool, all fine’ worden.

+++++++++
 
Na het bereiken van Humo’s Rock Rally-finale in 2014 en hun selectie voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, breekt er voor High Hi een heel nieuw hoofdstuk aan. Na de vele optredens in België én Nederland werd het hoog tijd voor een opvolger van het debuutalbum ‘Hindrance’ uit 2017.

De afgelopen maanden heeft de band dan ook niet stilgezeten en werd er hard gesleuteld aan nieuw materiaal. Ze trokken samen met Daan Schepers (Warhola, Eefje De visser, Bazart) terug in de studio voor de opnames van de opvolger van het debuutalbum Hindrance. De band kiest resoluut voor een nieuwe weg, die reeds was ingeslagen met de in 2018 verschenen EP Imminent gekend van de single “Madison”.

De nieuwe sound werd in de studio verder uitgepuurd tot een nieuw, verfrissend geluid met de unieke contrastrijke stemgeluiden van Anne-Sophie Ooghe en Didi Gonzalez. De plaat wordt voorafgegaan door de single “94A9”.

Videos