HIPPOTRAKTOR

Met hun debuutalbum Meridian creƫert de Belgische progressieve-/postmetalband HIPPOTRAKTOR een uitdrukking van het sublieme - een grootsheid die alle mogelijkheden van berekening, meting of imitatie te boven gaat - die verder gaat dan alleen het oproepen van beelden op het gebied van hoge kunst en filosofie.

Sinds de release van hun veelgeprezen debuut-EP P'eau (2018), hebben deze Mechelse muzikanten hun ambacht in songwriting en productie aangescherpt, een nieuwe thuisstudio gebouwd om toekomstig materiaal op te nemen, terwijl ze ook uitbreidden van een driedelige naar een vijfkoppig ensemble. Door zanger/percussionist Stefan De Graef (Psychonaut) en gitarist/zanger Sander Rom (L'Itch) aan hun gelederen toe te voegen, is HIPPOTRAKTOR een veelzijdiger team geworden dat een breder palet aan geluiden kan gebruiken, waarbij het eerdere instrumentale progmetalgeluid van de band overgenomen is. naar nieuwe hoogten.

Door aantekeningen te maken van de beste momenten in hedendaagse progressieve en postmetal, legt HIPPOTRAKTOR de ontzagwekkende kracht van de natuur vast - van de delicatesse van het eerste vallende blad tot de enorme kosmische energie van de zon. Door de grote, pakkende riffs en de ritmische kracht van Gojira te combineren met de meedogenloze maar evenzo groovende complexiteit van Meshuggah, levert Meridian een overweldigende geluidservaring, waarbij de luisteraar gevoelens wordt gepresenteerd die herkenbaar zijn, maar met een intensiteit die groter lijkt. dan-leven.

Videos