Hong Kong Dong(BE)

Drie uitgesproken geesten uit Gent vormen de raadselachtige synth-electronic band Hong Kong Dong. Samen wakkeren ze een zeer eigenzinnig geluid aan. Bolis Pupul - zanger en synth goeroe - bracht al twee EP’s uit op Soulwax’ nieuwe label DeeWee. Zijn stem wordt beschreven als volgt: “a unique and delicate voice that flows like a horny tai chi master.”

Zijn zus Sarah Yu, zangeres en illustrator, brengt dan weer een kinderlijke en chaotische sfeer als contrast. Achter de beats en gitaren (lees: synth, synth en synth) zit Geoffrey Burton.

Hong Kong Dong creëert een bizarre wereld waar je je tot aangetrokken voelt. Hun debuutalbum Sweet Sensations (2012) en twee EP’s Lesbians are a boy’s best friend en Dreaming in Paradise bracht hen de kans om een aantal jaar door Europa te touren. Ze deelden zo al het podium met Deerhoof, The Chap, Soulwax, dEUS en Triggerfinger.

Kala Kala is de naam van de tweede plaat van het trio, die het levenslicht zag in het najaar van 2017. Enola roemde het album omwille van de "ongegeneerde hommage aan de jaren tachtig en de meer duistere paden van de synthwave en -pop, gekruid met een flard avant-garde, humor en andere stoorzenders."