Hookworms(UK)

Hookworms is eindelijk terug! Vier jaar hebben we moeten wachten op een opvolger van The Hum, maar 2 februari 2018 is het zo ver. Met het derde album Microsoft heeft de psychedelische/noise rock band het over een andere boeg gegooid. Meer studiowerk heeft geleid tot een elektronische insteek.

Hookworms is een band afkomstig uit Leeds en bestaat uit MJ (zanger, keyboards en productie), JW en SS (gitaristen), MS (bas) en JN (drummer). De bandleden kiezen voor initialen omdat ze zichzelf niet boven hun muziek willen plaatsen. Ze zijn begonnen in 2009 en hebben al twee succesvolle albums op hun lijstje staan: Pearl Mystic en The Hum. Over dit laatste schreef NME “no bullshit, and it truly gets under your skin.” Pearl Mystic werd gekroond tot album van het jaar in 2013 door Loud and Quiet, BrooklynVegan en Drowned in Sound

Na een lange pauze maken ze hun terugkeer, en die is sterker dan ooit. Een nieuwe sound, dynamiek en productie maar nog steeds dezelfde energie en muzikaliteit. Dit is wat je alvast kan horen op de eerste single van het nieuwe album: ‘Negative Space’. Dansende Beren situeert de single in het midden tussen Talking Heads en LCD Soundsystem. “Het begint met een vreemde beat die een soort van buitenaardse stem in de song brengt. Die blijft het volledig nummer aanhouden, maar er komen steeds meer instrumenten in waardoor het geheel telkens maar aanstekelijker wordt.” De songteksten van Microshift behandelen zware topics zoals de dood, ziekte, liefdesverdriet, lichaamsbeeld en zelfs natuurrampen. Dit neemt niet weg dat ze ook een gevoel van euforische catharsis meegeven.

Ontdek de nieuwe Hookworms binnenkort in Gent!