IKRAAAN(BE)

Zie jij een uitweg wanneer ik het niet zie?
Neem een kijkje in het diepste van mijn ziel.

Niemand doet wat IKRAAAN doet. Haar leeftijd belette haar niet nu al een eigen stem en een eigen stijl te ontwikkelen, die haar onderscheiden van alles en iedereen in ons land. Laat haar zoetgevooisde stem je niet afleiden van de bittere ernst in haar woorden. IKRAAAN maakt muziek uit heilige noodzaak. Over de obstakels op haar route en de vele putten in de weg die ze tot nog toe bewandelde. Over de pijn van het fundamenteel anders zijn. Over onderwerpen die normaal gesproken de taboesfeer niet verlaten. IKRAAAN draagt haar hart op de tong en raakt zo iedereen recht in het hart.

Met haar eerste ep HAPPY PILL (verschenen in september 2019 onder Fake Records) bracht ze een nieuwe wind in een klimaat van oppervlakkige snel vervliegende muziek. IKRAAAN maakte op korte tijd heel wat kilometers, zeker op live-gebied. Zo deed ze in het najaar van 2019 verschillende voorprogramma's van Brihang en Zwangere Guy, waardoor een heel groot publiek kon kennis maken met haar feilloos gebrachte soul trap. In het begin van 2020 selecteerde Studio Brussel haar voor de finale van de talentenjacht De Nieuwe Lichting. Winnen deed ze niet, maar IKRAAAN sleepte er wel een zeer respectabele vierde plaats uit de brand. IKRAAAN had een drukke concertagenda op de planning staan, tot de covidcrisis roet in het eten kwam gooien. De plannen voor haar debuutalbum werden daarom een volledig jaar uitgesteld, maar IKRAAAN bleef intussen haar klasse etaleren met losse singles als 'ALLEEN' en 'COBRA'. Het gedoemde jaar 2020 wordt alvast in stijl afgesloten met de wondermooie single 'WAAROM', die ze met grootmeester Jef Neve maakte. Het resultaat is een ballad zoals die hoort te zijn: pijnlijk en zalvend op hetzelfde moment.

In december 2020 trok IKRAAAN de studio in, om er te werken aan haar debuutalbum. Dat staat gepland voor het najaar 2021, maar een exacte datum is nog niet vastgelegd. Wel staat nu al vast dat de zelfverklaarde glitter princess op die plaat haar rechtmatige kroon zal opeisen.

Videos