Inne Eysermans (Amatorski)(NL)

Muzikante Inne Eysermans (1988) studeerde Muziekproductie aan het Conservatorium van Gent, een opleiding waarbinnen ze haar focus op geluid ontdekte. In die periode richtte Eysermans de popgroep Amatorski op, waarbinnen ze functioneert als componist, arrangeur en producer. 

De eerste single "Come Home" betekende meteen de doorbraak, sindsdien bracht de band reeds drie platen uit (Same Stars We Shared (EP-2010), TBC (album-2011) en From clay to figures (album-2014)) waarmee ze internationaal tourden. Amatorski richt zich ook tot het maken van soundtracks zoals onder andere voor '1 op 10', een documentaire-reeks op de VRT en 'In jouw naam' van Marco Van Geffen. In 2011 tourden ze met een film project waarbij de stille film 'Impatience' (1929) van Charles Dekeukeleire van een originele soundtrack werd voorzien. Daarnaast brachten ze interactieve multimediale projecten zoals 'Deleting Borders' (2013) op het podium, waarbij fans online en offline werden betrokken om een aantal songs mee te componeren. In 2014 maakten ze de titelsong voor de succesrijke serie 'The Missing' (BBC) en speelden ze zes voorprogramma's voor Stromae. In 2016 gingen ze voor de nieuwe single ‘Hear Me’ samenwerkingen aan met Julia Holter, Hiele, Tobi Jonson en maakte Inne daarnaast met schrijver Saskia de Coster ook het klankverhaal ‘Walking With a Passer-by’, gebaseerd op het nummer. Daarnaast componeerde ze de muziek voor ‘Watergeest’, een documentaire van Claudio Cappana. 

De laatste jaren is ze zich gaan toeleggen op de rol van geluid en muziek in elektronische soundtracks (live), mixtapes, DJ-sets en in relatie tot andere disciplines. Zo maakte ze samen met Saskia de Coster verschillende klankverhalen, op het kruispunt van literatuur, performance, geluid en muziek. 

In hun laatste - op locatie gemaakte - installaties vormde de publieke ruimte in eerste instantie de focus binnen het maakproces van een fictief verhaal en klankruimte. Daarnaast componeert ze ook muziek voor de audio documentaires en andere audio gerelateerde projecten van onafhankelijk radiomaker Katharina Smets.