Jeffrey Lewis(US)

Mail message (2019) : Hi Eric! This is Jeffrey Lewis (in NYC), you were recommended to me as the best contact for booking professional indie-rock gigs in Ghent. We’ve played in Ghent three times in the past, the last time was 2015 (we’ve done two gigs at Video, one gig at De Charlatan).

Dit is Jeffrey Lewis ten voete uit: selfmade artist, onconventioneel uithangbord van de New Yorkse antifolkbeweging, illustrator (graphic novels en al zijn platenhoezen) en vooral zanger, poet en singer songwriter in de meest pure en eenvoudige vorm. Als het ware een 21ste eeuwse mash-up van Sonic YouthPete Seeger en R. Crumb. Hij zingt met een genepen stem scherpe, kritische en soms hilarische teksten over het alledaagse leven in zijn stad, historische gebeurtenissen en underground culture, bvb. de geschiedenis van de punk in de Lower East Side. 

Al die jaren vaak met dezelfde muzikanten, alleen de naam varieert per plaat. De recentste is Bad Wiring met the Voltage. Vorig jaar kwam ook When that really old cat dies uit, met `previously unstreamable tracks`. Referenties in zijn 25-jarige carrière zijn: platen op Rough Trade, de samenwerking met Moldy Peaches, een Crass cover album en tal van concerten samen met Daniel Johnston, The FallRoky Erickson en andere legendes. Als je Lewis nog niet kende: gaat dat zien!

Videos