John Ghost(BE)

John Ghost (Gent, BE), het sextet rond gitarist/componist Jo De Geest, put invloeden uit zowel jazz, rock als hedendaags klassiek. Minimalisme, elektronica en een filmisch karakter typeren hun instrumentale muziek.

Ogenschijnlijk simpele oorwormen bevatten doorgecomponeerde passages, onderbouwd door stuwende ondertonen, begeesterende harmonische wendingen en een ritmische en melodische gelaagdheid die vaak resulteert in een zeer dansbaar klanktapijt.

John Ghost is ingenieus én toegankelijk, vaak omschreven als een symbiose tussen de klanken van Steve Reich, Nils Frahm en Jaga Jazzist.

Op 27 september 2019 brachten ze hun tweede album, ‘Airships Are Organisms’, uit via Sdban Records. Voor de realisatie van dit tweede geesteskind, ging het zestal op zoek naar de balans tussen het risicovolle, open en speelse karakter van de jazzmuziek waarin de groep zijn oorsprong heeft enerzijds, en een zorgvuldig uitgedacht keuzeproces binnen de productie, met een scherp oog en oor voor details . Hierin werd de band begeleid door Jørgen Træen, producer van o.a. de Noorse elektro-jazz groep Jaga Jazzist, Kaizers Orchestra, Hubro en Sondre Lerche.