John Lemon(BE)

John Lemon is een Belgische zelfverklaarde cultband die bestaat uit vijf mensen en zestien persoonlijkheden. Ze kwamen voort uit een residentie tijdens het Deep in the Woods Festival in 2022 en kregen een band door een onverklaarbare passie voor ... eieren. Wanneer deze groep bij elkaar komt, gebeurt er altijd wel iets onconventioneels.

Dit collectief brengt leuke en verrassende art-pop, terwijl ze een diep nostalgische 90's sound voortbrengen, doordrenkt met oprechte teksten over het navigeren door het leven en de liefde. Hun liedjes doen je denken aan The Cure, Radiohead, Pixies en Pavement, maar onderscheiden zich door hun brede scala en gebruik van instrumenten, zoals de dwarsfluit, de loeidoos en de mistmachine.

John Lemon is Meskerem Mees op bas en zang, Birger Ameys (Bat Eyes, watchoutforthegiants) op gitaar en zang, Lowie ClapƩron (Agassi93, Ping Pong Club) op toetsen en achtergrondzang, Femke Decoene (The Very Very Danger, Wolker) op drums en Felix Ysenbaert (Ysbear) op percussie en gevarieerde geluiden.

De band staat op het punt om hun debuut-EP op te nemen en begin 2024 uit te brengen. In de tussentijd bouwen ze langzaam maar zeker een solide fanbase op via hun liveshows. Als je een show bijwoont, vergeet dan niet langs de merchstand te gaan en een doos aangepaste shaker-eieren uit hun kippenren mee naar huis te nemen.