Julien Firmin(BE)

De Gentenaar Michael De Busscher treedt op onder de artiestennaam Julien Firmin. Hij serveert een rauwe, prikkelende sound door middel van een strakke regie van stem en gitaarwerk. De songs 'Spanish Melodies' en 'Satellite' laten zien wat een talent Julien Firmin is. Eerder trad hij al op met zijn band, maar Julien Firmin is zijn eerste solo project.  

In mei 2018 bracht hij zijn eerste album Spanish Melodies uit. Het vertrekt vanuit folkrock maar waagt zich probleemloos in tal van andere genres. "Michael’s rauwe stem tilt het album naar een hoger niveau en brengt in elk nummer de nodige emotionele diepgang en maturiteit." aldus FrontviewIndie Style beschrijft het album "als een zoektocht naar licht in het duister."

"'Spanish Melodies' is het eerste nummer dat Michael ooit schreef en vormde meteen de bron en inspiratie voor de verdere uitwerking van Julien Firmin. Het nummer start sober met rauwe melancholische zang en gitaar, zwelt langzaam op en laat zich finaal als een warme bries over je heen rollen." - Frontview

Videos