Juniore(FR)

Juniore is een franse indie pop band uit Parijs die opgericht werd door frontvrouw Anna Jean in 2013. Samen met Agnès Imbault (keyboard) en Swanny Elzingre (drums) vormt ze een all-female drietal dat zich vooral laat inspireren door de sixties, ninties en Françoise Hardy. En fan omschreef ze als een band die zich bezighoudt met het mixen van "muziek styles that aren't compatible" (Super World Indie Tunes)

De productie ligt in handen van Samy Osta. Hij vormde samen met Anna Jean een band aan het begin van haar muzikale reis. Hun debuutalbum Ouh Là Là kwam uit in 2017 en weergalmde vooral de donkere kan van de sixties. In 2018 kwam de opvolger Magnifique uit. Deze werd beloond met een 7/10 van Drowned in Sound, die het album omschreef als "a floating aural cloud in which the best elements of French music can be heard through the seductive haze".

Kortom, Juniore brengt een amalgaam aan stijlen: van melancholische chansons met ritmische spreuken tot nagalmende gitaren en donkere surf & garage.

Videos